KONCZEPCIÓ

VÁLLALATI KOMMUNIKÁCIÓ

Ügyfélcentrikus filozófia

Milyen egy ügyfélcentrikus vállalat?

Az ügyfélközpontúság a szervezetet alkotó személyek azon képessége, hogy megértik az ügyfelek sajátos helyzetét, egyedi percepcióit és elvárásait. Az ügyfélközpontúság megköveteli, hogy az ügyfél legyen a fókuszpontja a termékek, szolgáltatások és élmények szállításával kapcsolatos minden döntésnek, az ügyfelek elégedettségének, hűségének és érdekképviseletének megteremtése érdekében.
Az ügyfél szolgálása és élményének javítása a szervezeti kultúra központi részévé válik.

Keretrendszerünk nemcsak az optimális ügyfélélmény meghatározásában és létrehozásában tud hatékony segítséget nyújtani, hanem az ügyfélközpontú vállalati kultúra kialakításában is.

Miben tud segíteni a KONCZEPCIÓ?

Integrált ICC (Internal Corporate Communication) és ECC (External Corporate Communication) stratégiai megoldásainkkal új szintre emeljük a vállalati kommunikációt. A kölcsönös megértésen és bizalmon alapuló keretek létesítésével és fenntartásával olyan vállalati kultúrát tudunk megteremteni, mely kimeríthetetlen táptalaja lehet az ügyfélélmény és lojalitás, valamint a márkateljesítmény javításának.

Munkáltatói márka

Kialakítjuk és erősítjük a céggel való azonosulást, a vállalat iránti lojalitást, az összetartozás érzését, a "mi" tudatot.

Közösségépítés

A vállalati kultúra finomhangolásával összetartó közösséggé kovácsoljuk az egyébként (egy helyen dolgozó) idegeneket.

Transzparens kommunikáció

Az őszinte, gyors és nyílt belső kommunikáció megteremtésével elkerülhetővé tesszük a rémhírek terjedését, a munkahelyi légkör romlását.

Stakeholder kommunikáció

Meghatározzuk a vállalkozás céljaira befolyással bíró entitások csoportját és személyre szabott stratégiát építünk ki ezen kapcsolatok ápolására.

Válság kommunikáció

Felkészítjük vállalatát a gyors és hatékony kommunikációs reagálásra, hogy krízishelyzetben is megőrizhesse a márka az imázsát.

Lobbi tevékenység

A nobilis kapcsolatépítés művészet. Segítünk lebontani a fejlődés útjában álló falakat, hogy vállalata kiteljesedhessen.

Tegyük szerethetővé márkáját: